Edin Terzic celebrant amb el puny alçat el pas a la final (Europa Press)
Edin Terzic celebrant el pas a la final (Europa Press)
Futbol

L'última esperança dels antimadridistes: un entrenador fet a si mateix

Edin Terzic, l'entrenador dels grocs-i-negres, ha passat de ser un aficionat més a disputar-se la final de la Lliga de Campions contra el Reial Madrid

Redacció Esport3Actualitzat

El Reial Madrid, en una altra remuntada inversemblant amb polèmica inclosa, ha tornat a classificar-se per a la final de la Champions. El rival que li espera és el Borussia Dortmund. L'equip alemany, que gairebé ningú tenia en els pronòstics, ha anat passant rondes fins a plantar-se a la final.

L'artífex d'aquest fet és Edin Terzic, l'entrenador, que ha passat de ser aficionat a l'heroi de Dortmund. Ara és l'última esperança dels antimadridistes.

La història d'Edin Terzic

Va néixer a Menden, una ciutat molt pròxima a Dortmund. L'alemany va ser futbolista en equips menors fins que va decidir retirar-se als 28 anys. Terzic, aficionat del Borussia Dortmund, l'any 2010 va començar a treballar com a observador en l'equip de la seva vida.

Com a entrenador, va tenir l'oportunitat d'entrenar categories inferiors de l'equip groc-i-negre. Mentre l'equip vivia una època daurada sota les ordres de Jürgen Klopp, se'l podia veure a la grada divertint-se com un aficionat més.

Els últims precedents

Els espanyols i els alemanys s'han enfrontat un total de deu cops des de la temporada 2012-2013. El balanç és de quatre victòries del Madrid, tres del Dortmund tres empats.

L'últim precedent en eliminatòria data de la temporada 2013-2014, quan els blancs els van eliminar de quarts de final després de guanyar 3 a 0 al Bernabéu i perdre per 2 a 0 al Signal Iduna Park.

Això sí, una temporada abans els grocs-i-negres els van fer fora de les semifinals. En un increïble partit d'anada com a locals que van guanyar per 4 a 1, amb pòquer de Lewandowski, van deixar pràcticament sentenciada l'eliminatòria de cara a la tornada. Tot i això, el Madrid va estar a prop de remuntar, com tants altres cops, després de guanyar per 2 a 0 a Madrid.

Anar al contingut