Els rius baixen alegres i els cabals s'han normalitzat als nivells de la primavera

Actualitzat

Aquest és el riu Freser al seu pas per Ripoll (imatges de Jordi Tarré)

Les pluges d'aquests últims dies, i les que hi ha hagut aquest mes d'abril, han fet canviar l'aspecte de la majoria de rius del país.

Les precipitacions han estat força normals; fins i tot, en alguns punts de la costa central i el Pirineu, han estat una mica per sobre de les normals en un mes de d'abril. A principis de maig en podrem fer la mitjana climàtica.

Per fi brogit d'aigua!

De moment, la imatge de rius que baixen de banda a banda, i amb força soroll, reconforta la vista i l'oïda després de tants mesos de veure'ls tan eixuts.

Fins i tot amb colors diferents a l'aiguabarreig del Llobregat i l'Arija a La Pobla de Lillet

La part baixa del riu Llobregat ha aprofitat també les acumulacions d'aigua de més de 100 litres per metre quadrat que van caure a la Costa Central aquest dilluns.

El Segre també ha guanyat força cabal en les últimes hores, mercès a les acumulacions de més de 150 litres per metre quadrat des de divendres passat a la capçalera.

El Pirineu i la Costa Central són les zones on les quantitats d'aigua recollides aquest mes d'abril han estat més destcables.

Molt de goig fa el riu Ter també al seu pas per Montesquiu.

També hi ha hagut pluja més abundant a l'interior de les comarques gironines, i els seus afectes es poden veure en el canvi que ha experimentat la Tordera.

Aquest era l'aspecte del riu Ebre al seu pas per Xerta. Els embassaments de la conca del Segre estan per sobre del 52%.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut